Optimus computer service centru chisinau. reparatie calculatoare chisinau, reparatie telefoane chisinau, reparatie laptop chisinau
Optimus computer service centru chisinau. reparatie calculatoare chisinau, reparatie telefoane chisinau, reparatie laptop chisinau

Microsoft a prezentat încă un upgrade la cel mai popular și utilizat sistem de operare, este vorba despre Windows. Cea mai recentă versiune de Windows se numește Windows 11 - un nume consecutiv la Windows 10 care a fost lansat în 2015.

În timp ce Windows 11 este în prezent în versiune beta, va dura ceva timp până când Microsoft va face actualizarea stabilă. În acest articol am combinat cele mai importante funcții Windows 11, astfel încât să știți la ce să vă așteptați și să puteți înțelege dacă acesta va fi compatibil cu dispozitivul de care dispuneți sau nu.

Interfață de utilizator renovată și mai curată

Imediat ce porniți Windows 11 pe laptop / PC, primul lucru pe care îl veți vedea este aspectul revigorat cu o senzație mai modernă, unde meniul Start este acum în centrul ecranului (acesta poate fi mutat la stânga dacă esti fidel versiunilor precedente de Windows). Cu meniul Start în centru, utilizarea sistemului devine mai accesibilă și mai plăcută (cel puțin așa spune Microsoft). Meniul start poate fi personalizat la fel ca și în versiunile precedente astfel încât fiecare utilizator își poate adapta maximal posibil sistemul conform propriilor preferințe.

Top 10 des fonctionnalites de Windows 11 que vous devez
Preluat de pe: Microsoft.com

Aplicații Android

Android Apps

Aplicațiile Android vor fi integrate în mod nativ prin noul magazin Microsoft – o schimbare pe care utilizatorii acestui sistem de operare o așteaptă de ani de zile. Deși puteai accesa aplicații Android de pe un computer cu Windows 10 în anumite cazuri (de exemplu, dacă dețineai un telefon Samsung Galaxy), cu Windows 11 ai posibilitatea de a le descărca direct pe propriul PC.

Aplicațiile Android se vor regăsi în magazinul Microsoft, prin Amazon Appstore. Asta înseamnă că va trebui să descarci Amazone Appstore pentru a accesa cele 500.00 de aplicații disponibile, inclusiv Disney Plus, TikTok, Netflix, Pinterest, Uber și multe altele. Cu toate astea, nu vei putea accesa fiecare aplicație Android care se găsește în Google Play Store.

Pentru început, va trebui să descarci Amazon Appstore și să te conectezi sau să creezi un cont nou. Apoi, vei putea căuta aplicații fie gratuite, fie plătite – așa cum poți face pe orice altă platformă. Aplicațiile Android vor fi integrate în bara de Start și vor apărea, de asemenea, în Taskbar (bara de activități).

Widgets

Widgets

Windows 11 va adăuga widget-uri interfeței – un feed personalizat bazat pe Inteligență Artificială, care îți va arăta informații precum știri, vreme, evenimente din calendar, liste de sarcini și fotografii recente. Widget-urile sunt similare cu o funcție intitulată “News & Interests”, regăsită într-o actualizare recentă a Windows 10. 

Vei găsi butonul pentru widget-uri în Taskbar-ul proaspăt reproiectat. Atunci când vei face click pe acesta, va apărea un panou în partea stângă a ecranului pe care vei vedea o serie de widget-uri care îți vor oferi instant informațiile pe care le cauți. De asemenea, poți extinde panoul pe tot ecranul.

Microsoft Teams

Microsoft Teams

Windows 11 va integra platforma de chat Microsoft Teams direct în sistemul de operare, facilitând accesul pentru utilizarea zilnică. Te vei putea conecta cu persoane în Teams atât pe Windows, cât și pe Android, Mac sau iOS.

Teams va apărea de acum în Taskbar. Tot ce trebuie să faci e să dai click pe pictograma Teams pentru a porni un tool de Chat, iar de aici vei avea de ales între a trimite un mesaj, un sms sau un apel vocal sau video către unul din contactele tale. Fă click pe Meet sau Chat pentru a alege pe cine dorești să contactezi. Mai poți de asemenea să deschizi versiunea completă Microsoft Teams făcând click pe caseta din partea de jos a ecranului Chat.

Desktops

Desktops

Windows 11 îți va permite să creezi mai ușor desktop-uri virtuale separate și să le personalizezi cu imagini de fundal diferite, astfel încât să poți crea un desktop separat pentru uz personal, serviciu, scoală, jocuri și multe altele, și să poți comuta cu ușurință între ele. Acest lucru este similar cu funcția de virtual desktop din MacOS.

Snap Layouts

Atunci când lucrezi în mai multe ferestre deschise, Windows 11 îți va permite să le aranjezi în diferite feluri pe ecran, și va salva toate acele ferestre în aceeași ordine.

Snap Layouts

Când deschizi o fereastră nouă, vei vedea un buton care arată ca un pătrat în colțul din dreapta sus, între butonul X și cel de minimizare. Fă click pe acesta pentru a vedea diferitele opțiuni de layout disponibile pentru fereastra respectivă și selectează-l pe cel potrivit, alături de poziția în care dorești să plasezi fereastra în layout.

Snap Groups

Snap Groups reprezintă setul de ferestre deschise pe care le-ai salvat în Snap Layouts. Poți accesa Snap Groups cu ușurință, din Taskbar. Plasează cursorul în bara de activități și vei vedea diferite grupuri de site-uri și aplicații pe care le-ai creat. Tot ce trebuie să faci e să dai click pe cel pe care dorești să îl deschizi din nou din întregul grup. 


În plus, Microsoft a pregătit și câteva surprize pe partea de web development. Microsoft are un nou tool, intitulat PWABuilder3. Prin intermediul acestuia, poți crea o aplicație web progresivă (PWA – Progressive Web App) dintr-o aplicație web, în doar câteva minute. De asemenea, acest tool te va informa dacă aplicația ta e gata pentru Microsoft Store.

Cum verifici dacă dispozitivul tău e compatibil cu Windows 11

Compania precizează că Windows 11 este construit pe fundația compatibilă cu Windows 10, în așa fel încât acesta va putea fi implementat într-un mod similar cu Windows 10. Compania precizează ca noua versiune va fi disponibilă în perioada imediat următoare.

Pentru a verifica dacă dispozitivul tău este compatibil cu noua versiune, poți intra AICI, iar la finalul paginii vei găsi secțiunea ”Check for compatibility”, de unde vei fi nevoit să descarci o aplicație.

Odată descărcată, vei urma o serie de pași simpli de instalare, iar la finalul procesului ți se va deschide o fereastră în gare găsești butonul Check Now. Microsoft menționează că resursele minime necesare pentru a putea instala Windows 11 sunt cele din imaginea de mai jos(click pe imagine pentru o versiune mai mare).

Windows 11
Sursa foto: Microsoft.com

Dacă ai un calculator nou, sau ai reinstalat de curând Windows-ul sau chiar folosești calculatorul de mai mult timp dar uneori te confrunți cu probleme de compatibilitate sau nu știi cu ce program poți deschide anumite fișiere, îți oferim mai jos o listă cu cele mai necesare programe și link-uri directe pentru a le putea descărca.

1. Internet Browser: Google Chrome

browser

Chiar de este criticat de unii pentru consumul excesiv de resurse, Google Chrome rămâne a fi unul din cele mai populare browsere pe internet. Pentru a-l descărca, accesați acest link: Descărcare Google Chrome
Alternativ vă putem propune câteva browsere alternative care asigură o performanță și o siguranță bună.
1. Mozilla Firefox: Descărcare Mozilla Firefox
2. Opera Browser: Descărcare Opera
3. Brave Browser: Descărcare Brave Browser
În curând vom publica un articol în care vom testa fiecare browser separat și vom face un clasament cu descrieri mai detaliate. Abonează-te la pagina noastră de facebook pentru a fi la curent cu noile articole: Abonează-te la Optimus Computer Service

2. Securitate. Antivirus și Internet Security

bitdefender 1
  1. Bitdefender Free Edition: Descarcă Bitdefender
  2. Kaspersky Security Cloud: Descărcare Kaspersky
  3. Avast Free Antivirus: Descărcare Avast

3. Chat-uri pentru comunicare. (Skype, Viber, Watsapp etc)

Skype to bring back split view for chat screens in latest version
  1. Skype Desktop: Descarcă Skype
  2. Viber Desktop: Descarcă Viber
  3. Watsapp Desktop: Descarcă Watsapp
  4. Telegram Desktop: Descarcă Telegram

4. Player Audio pentru muzică:

AIMP 4.60.2167 - Скачать на ПК бесплатно

Deseori media playerul standard din Windows nu este suficient pentru a savura muzica în calitate maximă, sau în diferite extensii. Pentru a obține aceste rezultate, recomandăm instalarea aplicației AIMP3 - Descarcă AIMP3 Aici

5. Player Video pentru filme și videoclipuri:

Best video players for Windows - iBay

La fel ca și în cazul playerului audio, playerul video în windows deseori nu satisface așteptările utilizatorilor. Cel mai frecvent acesta nu poate reda fișiere video în diferite formate, respectiv este necesară utilizarea unui program alternativ. Cel mai ușor de instalat, rapid și eficient player video pe care îl putem recomanda este VLC Media Player - Descarcă VLC Player

6. Editor Documente, Excel și Prezentări PowerPoint

Microsoft Office Suite | Hawthorne's Computer Repair

Desigur calculatorul este necesar nu doar pentru divertisment și navigare pe net dar și pentru lucru. Indiferent de domeniul de activitate, practic fiecare utilizator are nevoie cel puțin o dată de Word, Excel sau Power Point. Pachetul standard de la Microsoft Office este contra plată și este destul de costisitor. Totuși ei au lansat și un pachet în bază de abonament - Office 365 Personal acesta costă $7/lunar și poate fi cumpărat oficial de AICI

Dacă totuși nu dorești să achiți pentru acest set de programe, poți folosi pachetul alternativ de la Google(Google Docs, Google Spreadsheets, Google Slides). În prezent, Google este pe cale de a depăși practic pachetul Office de la Microsoft, oferind același funcțional Absolut Gratuit, cu o portabilitate maximă (poți accesa documentele instant și pe telefon sau tabletă), inclusiv se poate de utilizat și offline datorită unei extensii adiționale pentru Google Chrome. Instalează Extensia Aici

7. Arhivator

7zip Download 2020

Deseori când descărcăm anumite programe, fișiere, mape de pe internet, acestea sunt arhivate într-un fișier cu extensia .zip pentru a avea o dimensiune mai mică și o siguranță mai bună în timpul transmiterii de pe un dispozitiv pe altul. Versiunile actuale parțial au încorporat funcționalul necesar pentru a deschide astfel de fișiere, însă deseori acesta nu face față deoarece varietatea de formate pentru arhive este mare. În acest caz este necesar de a instala un program suplimentar, care la fel este Gratuit: 7-Zip. Cu ajutorul acestuia vei putea deschide practic orice tip de arhivă existentă.
Descarcă 7-Zip Aici

Performanța unui calculator pe Windows nu ar trebui să scadă în timp. Indiferent dacă performanța acestuia a scăzut treptat timp de o perioadă mai îndelungată sau a început brusc să frâneze, ar putea exista câteva motive pentru care aceasta se întâmplă.

La fel ca și în cazul tuturor problemelor legate de calculatoare, nu-ți fie frică de a începe cu un simplu restart. Acest lucru poate rezolva destul de multe probleme și este și mai rapid decât să încerci să depistezi manual problema. Dacă totuși aceasta nu ajută, iată câteva posibile probleme și eventualele soluții pentru acestea:

1. Anumite programe consumă în exces resursele calculatorului

Calculatorul începe să frâneze atunci când anumite programe consumă în exces resursele acestuia. Dacă începe brusc să frâneze, atunci poate fi vorba de vre-un proces care consumă 99% din resursele procesorului. Sau o aplicație oarecare are insuficiență de memorie și aceasta începe să concureze cu fișierele sistemului de operare. Unele aplicații de exemplu pot avea nevoie de un exces de resurse atunci când este necesar de a încărca/copia datele de pe un anumit disc.

Pentru a depista o astfel de problemă, trebuie să deschizi programa Task Manager. Aceasta o poți deschide printr-un simplu click dreapta pe bara de meniu și veți vedea opțiunea respectivă. Alternativ puteți utiliza combinația de butoane CTR+SHIFT+Esc pentru a o deschide. Pe windows 8, 8.1 și 10 interfața Task Manager este mai avansată și va fi mai ușor de a identifica aplicația problematică. Apasă consecutiv câte un click pe CPU, Memory apoi Disk pentru a sorta în vârful listei programele care consumă cel mai multe resurse. Dacă ai identificat-o, poți să o oprești în mod normal din regimul de lucru, sau direct din Task Manager dai click pe ea, apoi în colțul din dreapta jos butonul ”End Task” pentru a forța închiderea acesteia.

2. Închide programele de fundal(background programs)

Multe aplicații tind să ruleze pe fundal. Deseori acestea rulează o dată cu pornirea calculatorului și continuă să rămână active dar fără să primești vreo notificare. Deobicei aceste programe pot fi găsite apăsând pe săgeata din colțul din dreapta al meniului. De aici poți face click dreapta pe oricare din aplicațiile nedorite, și ulterior îți va apărea opțiunea de a închide programa respectivă.

3. Dezactivează programele ce rulează automat cu pornirea Windows-ului

Este recomandat de a împiedica rularea acestor programe pentru a economisi memoria și ciclurile procesorului, în același timp și calculatorul se va porni mai rapid.

Pe windows 8, 8.1 și 10 trebuie să pornești același Task Manager descris în punctul 1 al acestui articol. În meniul de sus, vei vedea opțiunea Startup. Aici vei vedea toate programele care rulează o dată cu pornirea calculatorului. Pentru a dezactiva programele nedorite, trebuie pur și simplu să le selectezi, ulterior să apeși butonul Disable în colțul din dreapta de jos.

ximg 55f26c0e0a548.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+ws+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.w0CUN mOqY

4. Reducerea animațiilor și efectelor vizuale

Pentru a oferi un design mai atractiv utilizatorilor, Windows folosește diferite animații și efecte vizuale în interfața sa. De exemplu când minimizezi sau maximizezi o mapă în calculator, aceasta are asociat un anumit tip de animație, care la rândul ei la fel consumă din resursele calculatorului. Dacă astfel de efecte vizuale nu constituie o prioritate și mizezi mai mult pe performanță, atunci e mai bine să le dezactivezi.

Cum poți face acest lucru? Este necesar de a accesa un meniu suplimentar utilizând tastele: Windows + X sau poți face click dreapta pe butonul Start și selectezi ”Sistem”. Fă click pe setări avansate apoi pe Setări din categoria Performanță. Alege opțiunea ”Ajustare pentru cea mai bună performanță” din meniul Efecte Vizuale. Acest lucru va dezactiva toate animațiile din sistem sau poți selecta opțiunea ”Personalizat” pentru a dezactiva doar animațiile și efectele vizuale nedorite. După aceasta dai click pe aplicare, salvare etc. și toate schimbările trebuie să intre în vigoare.

ximg 55f26c4b36507.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+ws+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic. PphAQwGU9

5. Înlătură extensiile neutilizate din browser

Presupunem că browser-ul este una din cele mai folosite aplicații pe calculatorul tău. Mai ales dacă folosești Google Chrome, îți recomandăm să adaugi doar extensiile strict necesare pentru a evita consum de memorie în exces, ulterior și scăderea performanței calculatorului sau viteza de încărcare a paginilor web.

Accesează meniul extensiilor din browserul pe care îl folosești, și dezactivează tot ceea ce nu folosești. De asemeni, poți activa și funcția în browser care va împiedica încărcarea elementelor Flash și a altor conținuturi nedorite care consumă resursele procesorului.

6. Fă o scanare pentru Malware și Adware

Ce sunt astea și cum te pot afecta? Prin termenul Malware se au în vedere o serie de viruși locali care îți folosesc resursele calculatorului tău fără ca să îți dai seama. Acest lucru cauzează o scădere considerabilă a performanței. Prin termenul de Adware se au în vedere virușii care îți afișează reclame nedorite pe calculator și în browser. Deseori aceștia îți pot scădea viteza de încărcare a site-urilor dar de asemeni pot scădea și performanța calculatorului în general.

Pentru a realiza o asemenea scanare este recomandat de a folosi o programă antivirus de încredere. Acesta deseori sunt contra plată însă ultima perioadă majoritatea dezvoltatorilor de antivirus, oferă și versiuni gratuite care parțial îți pot rezolva din probleme.
Noi putem recomanda antivirusul de la BitDefender, Malwarebytes sau chiar și McAfee Security. Toate acestea au și versiune gratuită.
Dacă totuși acestea nu fac față, îți recomandăm să cumperi versiunea PRO de antivirus sau ne poți apela pe noi ca să îți efectuăm o curățare profesională de viruși.

7. Eliberează spațiu pe discul cu Windows

Dacă discul pe care este instalat Windows-ul este aproape plin, aceasta poate cauza lacune serioase de performanță. Sistemul de operare mereu are nevoie de memorie de rezervă pentru a oferi o performanță adecvată.
Pentru a curăți spațiu pe discul cu Windows nu ai nevoie de nici un soft suplimentar, trebuie doar să revizuiești toate fișierele care sunt pe Desktop, apoi în mapele Downloads(Descărcări). Cel mai frecvent acestea conțin volumul de fișiere în exces. Dacă ai un disc suplimentar pe calculator, le poți copia acolo, dacă însă nu ai, va fi necesar fie să jertfești din fișierele puțin importante sau să le copii pe dispozitive externe.

8. Realizează defragmentarea Hard-Diskului

Pentru cineva poate suna un pic înfiorător acest proces, însă nu este nimic deosebit și nu se va întâmpla nimic tragic cu hard-disk-ul tău.
Defragmentarea defapt nu este necesară pe calculatoarele cu un windows mai actual, acesta automat efectuează această procedură. Mai ales dacă ai instalat un hard-disk de tip SSD, defragmentarea poate doar puțin să contribuie la îmbunătățirea performanței.
Dacă însă ai un hard-disk obișnuit(mecanic) și ai copiat recent volume mari de informație - de exemplu o bază de date de câțiva Gb, o mapă cu filme, poze sau jocuri - acestea trebuie defragmentate, pentru că windows-ul încă nu a reușit să le optimizeze.

ximg 55f26cdc682a1.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+ws+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.Q msU7t6S4

9. Dezinstalează programele pe care nu le folosești

Deschide panoul de control și găsește în listă toate programele pe care nu le folosești. Acestea trebuie dezinstalate deoarece ele pot rula diferite procese de fundal, rulări automate, servicii de sistem și alte lucruri care pot încetini viteza de lucru a calculatorului. De asemena va salva spațiu suplimentar pe disc și se va îmbunătăți și securitatea sistemului.

10. Resetarea Calculatorului/Reinstalarea Windows-ului

Dacă niciuna din metodele de mai sus nu au ajutat, rămâne de încercat resetarea calculatorului.
Acest lucru necesită experiență mai avansată din partea utilizatorului chiar dacă pe versiunile mai actuale de windows 8, 8.1 și 10 procesul nu este atât de complicat. Este riscul de a pierde fișierele personale sau dacă folosești o versiune de windows nelicențiată, pur și simplu nu se va instala corect și este posibil să nu mai poți porni în general calculatorul după asta.

Echipa Optimus este mereu gata de a-ți veni în ajutor. Dacă sfaturile noastre de mai sus le consideri complicate, nu dorești să riști sau pur și simplu nu ai timp să te ocupi personal de asta, nu ezita să ne contactezi și ne ocupăm noi de calculatorul tău.
Vom efectua o diagnosticare profesională pentru a identifica cauzele performanței scăzute, și, pe lângă optimizările de sistem efectuate, putem realiza și curățirea de praf + optimizarea mecanică a calculatorului tău astfel încât acesta va lucra ca și unul nou.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie să vadă și prietenii tăi sau abonează-te la pagina noastră de facebook pentru a primi notificări și cu alte articole interesante.

Instalarea unei versiuni de Windows piratată de pe diverse trackere și torrente este nu doar ilegală, dar îți poate cauza și o mulțime de probleme neplăcute ulterior, atât pe plan personal cât și profesional.
Tot mai frecvent intâlnim persoane care se laudă că:
„- Mi-am descărcat o versiune nouă de windows de pe torrents și merge foarte bine și nu am probleme cu ea”
sau
„- Un cunoscut mi-a instalat windows-ul cu doar 50-80 lei și merge foarte bine ”
etc.
Ei bine, totul este mult mai complicat în realitate, indiferent de faptul că la noi legislația nu este atât de strictă încă cu utilizarea softului piratat. Dacă folosești în cadrul companiei tale softuri piratate, riști să ai probleme cu legea, iar amenzile vor fi foarte neplăcute. Dacă folosești o Instalare Windows piratată pentru calculatorul personal, la fel poți avea parte de o mulțime de probleme de care încă nu îți dai seama.

Îți prezentăm mai jos cele mai frecvente riscuri cărora te expui atunci când folosești o Instalare Windows piratată:

Instalare Windows Nelicentiat
  1. Versiunea de Windows poate fi virusată. De fapt aceasta de la bun început este virusată în practic 99% din cazuri. Persoanele care se ocupă cu crearea acestor versiuni ”gratuite” de Windows folosesc diferiți viruși pentru a bloca sistemul de licențiere de la Microsoft, ulterior pe lângă aceștia, deseori sunt injectați și mulți alți viruși prin intermediul cărora hackerii pot primi foarte ușor accesul la calculatorul tău iar consecințele pot fi foarte diverse și neplăcute în acest caz.
  2. Îți pot fi furate datele personale: poze, video, documente, accesul la rețelele de socializare, datele bancare etc. Cel mai neplăcut este atunci când îți regăsești întâmplător pozele personale expuse public pe net, sau atunci când un document important ajunge pe mâini străine, și cu atât mai mult, atunci când vezi transferuri neclare de pe cardul tău bancar. Această listă poate continua și cu accesul la profilurile de pe rețelele de socializare și email-uri. Mulți au avut parte de mesaje transmise automat întregii liste de prieteni pe skype sau facebook. Acest lucru poate crea impresii neplăcute prietenilor tăi despre tine.
  3. Poți fi spionat prin intermediul camerei și al microfonului calculatorului. Ba mai mult, hackerii îți pot urmări chiar și ceea ce scrii prin intermediul tastaturii, iar acest lucru este foarte riscant atunci când introduci parolele la diferite conturi online sau când introduci parola de confirmare la diverse tranzacții bancare online.
  4. Resursele calculatorului tău pot fi utilizate pentru diferite sisteme de generare a cripto-valutei. Hackerii pot construi diverse sisteme prin intermediul cărora folosesc resursele calculatoarelor ce rulează versiunea de windows piratată de ei. Astfel o parte din RAM-ul calculatorului, a procesorului sau a procesorului grafic vor fi utilizate de altcineva fără acordul tău.
  5. Calculatorul va lucra instabil. Posibil inițial să fii mulțumit de performanță însă după o perioadă scurtă de timp (2-3 luni), calculatorul tău va începe să frâneze iar și să funcționeze cu probleme. Motivul este simplu - nu vei primi actualizările necesare, acest lucru crește vulnerabilitatea sistemului la viruși, ulterior vei avea parte de una sau mai multe din surprizele menționate anterior: virusare, reclame nedorite, acces neautorizat la fișiere etc.

Ce îți recomandăm pentru a evita toate aceste neplăceri?

Intalare Windows Oficial

1. Dacă ai o versiune de Windows Oficial instalată pe calculator încă de la procurare, iar acesta a început să frâneze sau să lucreze instabil - nu te grăbi să schimbi windows-ul. Cu atât mai mult să apelezi la persoane care pretind că îți pot instala windows-ul cu 50-100lei, sau să descarci o versiune de pe torrente. Deseori cauzele frânării calculatorului pot fi diferite: este necesară o curățare de praf, sau trebuie de revizuit programele instalate și de eliberat o parte din memorie, sau calculatorul a fost virusat din cauza utilizării altor softuri piratate(Microsoft Office, Antivirus, Drivere neoficiale etc). Înainte de a propune re-instalarea Windows-ului, noi efectuăm o diagnosticare a dispozitivului pentru a determina concret problema acestuia, ulterior îți oferim serviciul necesar.

2. Dacă deja ai o Instalare Windows Piratată instalată și nu dispui de buget pentru achiziționarea unei licențe oficiale, îți recomandăm să treci pe un sistem Linux. Acest sistem de operare este mult mai sigur decât Windows, și are o mulțime de versiuni dezvoltate practic pentru orice tip de utilizator. Iar partea cea mai bună - este gratuit! Dacă folosești calculatorul doar pentru a naviga pe net, apeluri skype cu rudele de peste hotare și prietenii, pentru a asculta muzică și privi filme - 100% îți recomandăm utilizarea unei versiuni de Linux. Dacă nu cunoști ce versiune să alegi și cum să o instalezi, poți apela la noi. Vom alege versiunea potrivită pentru resursele calculatorului tău și pentru necesitățile tale ca utilizator.

Dacă ți-a fost utilă informația de mai sus, distribuie pentru a o vedea și prietenii tăi pe rețelele de socializare.
Iar dacă te confrunți cu una din problemele relatate în acest articol, contactează-ne cât mai rapid!

Atunci când îți cumperi un calculator nou, indiferent dacă e vorba de un Laptop, Monobloc sau PC simplu, trebuie să fii pregătit nu doar să-l folosești pentru lucru, studiu sau distracție. Este foarte important de a avea grijă de acesta, astfel încât să te poată servi un timp mai îndelungat și să nu ai parte de surprize neplăcute cum ar fi: supraîncălzirea în timpul lucrului, scăderea performanței sau chiar se poate întâmpla ca să se stingă involuntar în timp ce lucrezi la un raport important pentru serviciu sau la o prezentare pentru universitate și să-ți pierzi toată informația.

Curățarea calculatorului de praf este o procedură vitală, dar din păcate puține persoane o iau în serios. Iată câteva din consecințele ce pot apărea dacă nu este efectuată curățarea de praf și schimbarea pastei termo-conductoare cel puțin o dată pe an:

Lista defectelor poate fi continuată încă cu multe alte detalii, noi îți recomandăm să nu lași de pe o zi pe alta și să nu subestimezi importanța efectuării regulate a curățirii de praf.

În ce constă această procedură și de ce îți recomandăm să apelezi la un service-centru specializat:

Puține service centre sunt capabile de a realiza acest proces așa cum se cuvine. Noi îți oferim și garanție, în plus putem realiza acest serviciu chiar și la tine la domiciliu sau oficiu!

Dacă nu ai făcut deja de mult timp curățarea de praf a calculatorului, contactează-ne imediat și nu mai amâna pe mâine. Este mai ușor și mai ieftin să previi decât să repari.

Cum ne poți găsi

Avem două ateliere în Chișinău. Te poți apropia direct la unul din ele fără a face o programare prealabilă.
Adițional, dacă este necesar putem oferi și servicii de curierat pentru a prelua dispozitivul de la domiciliu.
Atelierul din centru
Atelierul de la telecentru
© Optimus 2024  - Toate Drepturile Sunt Rezervate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram